Chelsea förbereder sitt femte bud på Stones

Chelsea jagade John Stones frenetiskt under sommarens transferfönster, men det slutade med att två andra mittbackar anslöt. Nu planerar man dock ett nytt jättebud på den engelske landslagsmannen.

Det var ingen hemlighet att Chelsea jagade Evertons supertalang John Stones. Chelsea lade hela fyra bud på 21-åringen under sommaren, men Merseyside-klubben valde att nobba samtliga av dessa. Man ska dessutom ha ignorerat Stones transferbegäran, då Roberto Martinez ser backen som en ovärderlig del av truppen. Under Deadline Day värvade Chelsea två mittbackar, dock var ingen av dessa Stones. Den ena var Papy Djilobodji från Nantes och den andre var Michael Hector som värvas från och lånas tillbaka till Reading.

Planerar ett femte monsterbud

Enligt The Mirror ska Chelsea trots sina nyförvärv vara mycket angelägna om att värva den unge landslagsmannen. Tabloiden uppger nämligen att man ska i detta nu planera ett femte bud som man lägger i januari när transferfönstret återigen står öppet.

Enligt brittisk media ska det krävas 40 miljoner pund för att Everton ens ska fundera på att släppa Stones, och det återstår att se om det är denna summa som Chelsea erbjuder om några månader.

Eftertraktad av toppklubbar

Det är inte bara Chelsea som är ute efter den talangfulle engelsmannen, utan även Manchester United och deras ärkerival Manchester City uppges vara mycket intresserade av Stones. Även Real Madrid har kopplats ihop med backen sporadiskt.

Stones började sin karriär i Barnsley, där han hann debutera som 17-åring innan Everton värvade honom för fyra miljoner pund. Sedan dess har det redan blivit 59 matcher för Evertons A-lag, vilket är imponerande med tanke på hans ringa ålder, och han har även hunnit med att spela 4 A-landslagsmatcher för England. Det är dock först nu som han är odiskutabelt förstaval i Evertons mittlås tillsammans med lagkaptenen Phil Jagielka, som även han är del av det engelska landslaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply