Chelsea är efter Simeone

Men det skulle kosta dem

Mourinho har haft en mardrömsliknande start på säsongen men att landa Simeone skulle kosta Chelsea efter att han nyligen skrivit nytt kontrakt.

Chelsea överväger Atletico Madrid tränaren Diego Simeone som ersättare till Jose Mourinho, enligt engelska The Mirror. Mourinho fick en öppen deklaration av Abramovich, Chelseas ägare, förra veckan som sade att klubben står bakom ’The Special One’, men bara så länge han återfår sin auktoritet i omklädningsrummet, vänder om det sjunkande skeppet nu och åtminstondes slutar topp 4.

Simeone är beundrad för vad han lyckats uppnå i Madrid – och han är dyr. Argentinaren skrev i mars på ett kontrakt uppskattat till ungefär 22.5 miljoner pund. Dealen inkluderar också en utköpsklausul på 15 miljoner pund som båda parter kan aktivera i slutet av varje säsong. Simeone, som spelat i Italien och Spanien efter att ha lämnat Velez Sarsfield som 20-åring, har ett rykte om sig som en skoningslös ledare som kräver enorm respekt hos Atletico spelarna. Han ledde Madrid klubben till en chockerande La Liga titel i 2014 och även till finalen av Champions League. Han har även vunnit Europa League och Copa del Rey.

Mourinho, hur som, är fast besluten att styra upp det rådande tillståndet, efter att förra året ha lett Chelsea till en Premier League och en Capital One Cup dubbel. Han har även skydd i form av ett fyra års kontrakt värt 30 miljoner pund som han skrev på i somras.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply