bet365

Begovic får lämna Chelsea – om ersättare hittas

Begovic får lämna Chelsea - om ersättare hittas

Målvakten kan lämna Chelsea i Januari förutsatt att man hittar en lämplig ersättare.

Chelseamålvakten Asmir Begovic kan komma att lämna Stamford Bridge i januari om klubben lyckas lösa en ersättare. Det har ryktats om Celtics Craig Gordon, som managern Brendan Rodgers inte vill sälja.

Asmir Begovic kom till England som 19-åring. Efter ett par år i de lägre divisionerna slog han säsongen 09/10 igenom i Portsmouth och värvades i januari till Stoke City. Under sina 6 säsonger i Stoke växte målvakten fram till en stjärna och ansågs utav många vara en utav ligans främsta burväktare. Därför var det många som höjde på ögonbrynen när bosniern sommaren 2015 valde att ansluta till Chelsea där han skulle vara ett klart andraval bakom Thibaut Courtios. En tillvaro som den 29-årige målvakten nu ser ut att ha tröttnat på.

Sedan Antonio Conte anlände som tränare i somras har den bosniske landslagsmålvakten endast fått spela i en cupmatch under hösten, och han har klargjort att han inte längre ser sin framtid i Londonklubben. På en presskonferens under fredagen kommenterade Conte det hela med att ”Begovic får lämna, förutsatt att man hittar en ersättare”. Finner man ingen ny andramålvakt så kommer Begovic att tvingas stanna i klubben.

Sedan en tid tillbaka har det ryktats om att Chelsea ryckt i Celticmålvakten Craig Gordon. Den 34-årige skotten, som tidigare representerat Sunderland, har en fin säsong med sitt Celtic och har enbart släppt in 14 mål på 21 matcher i ligan. Men Celticmanagern Brendan Rodgers verkar hålla hårt i sin målvakt. Enligt Sky Sports skall Chelsea ha lagt ett bud på ca 3 miljoner pund, något Rodgers under fredagen kommenterade:  – ”Vi har mottagit ett bud, men det är inte ens i närheten av att vi ens skulle överväga saken. Han har en stor del i vad vi försöker göra med klubben. Han har 18 månader kvar på sitt kontrakt, och jag vill ha honom kvar för att kunna bygga ett lag. Vi är inte intresserade av att sälja”.

Återstår att se ifall Chelsea kommer lägga ett nytt bud som får Rodgers att tänka om, eller om Begovic tvingas kvar på bänken i Chelsea fram till sommaren.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply