Alexandre Pato kan lämna – Tianjin Quanjian jagar anfallaren

Kan lämna La Liga – för jättelön i Kina

Alexandre Pato kan – efter knappt ett halv åt i Villarreal – komma att lämna klubben. Det rapporterar den spanska tidningen AS då den kinesiska klubben Tianjin Quanjian uppges vilja lägga beslag på anfallaren redan under våren.

Den brasilianske anfallaren skrev i juli på ett kontrakt med Villarreal efter att ha tillbringat en säsong i hemlandet Brasilien och Corinthians. Pato imponerade i den brasilianska ligan men få klubbar var villiga, och vågade, köpa loss honom. Mycket på grund av hans bakgrund med skador då anfallaren hade misslyckade sejourer i andra brasilianska lag samt engelska Chelsea.

Villarreal tog en chansning och köpte anfallaren – något som kan ge både ekonomisk och sportsliga framgångar. Pato har spelat 24 matcher och gjort sex mål och fyra assist, och är en av anledningarna till att laget gått bra i såväl ligaspelet som i Europa League.

Fått tillåtelse att förhandla

Enligt den spanska tidningen AS har den kinesiska klubben redan börjat förhandla med Pato då hans klubb, Villarreal, tillåtit honom åka till Italien för att komma överens med klubben. Anledningen till att han är i Italien är på grund av att Tianjin Quanjian har den gamle italienske legendaren Fabio Cannavaro som tränare.

Hur dyr han skulle bli är inte bekräftat, men han skulle kunna kvala sig in som en av de dyraste spelarna någonsin. Dessutom sägs det från spanskt håll att Patos lön skulle kunna komma att jämföras med superstjärnan Cristiano Ronaldos lön i Real Madrid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply