Officiellt: Mohamed Salah klar för italienska Roma

Officiellt: Mohamed Salah klar för italienska Roma

Har redan spenderat en säsong på lån där

Chelsea har gjort det officiellt på deras hemsida att de har färdigställt en transfer för Mohamed Salah på en permanent deal till Serie A-laget Roma, där yttern redan tillbringade förra säsongen på lån.

Mohamed Salah är klar för Serie A-jättarna Roma, detta bekräftar Chelsea på sin officiella hemsida idag. Den 24årige högeryttern, hans föredragna position även om han kan spela på vänstern såväl som i mitten, kom till Chelsea från Basel i januari 2014 och fick göra sin debut i en hemmamatch mot Newcastle. Under sin första halva Premier Leaguesäsong blev det 10 matcher och två stycken mål för den unge egyptiern, varav hans första kom i en väldigt minnesvärd 6-0 vinst över Arsenal, där han avslutade målgörandet efter en excellent pass från Nemanja Matic och satte bollen snyggt i nätet bakom målvakten.

Efter detta spenderade han andra delen av säsongen 2014/15 ute på lån istället och destinationen var Fiorentina, men efter att säsongen var slut så stannade han kvar i Italien med Roma nästkommande säsong. Det blev en väldigt lyckad kampanj och den 24årige yttern spelade 34 matcher med det italienska laget och med 14 mål samt åtta assists som följd. En imponerande insats och Salah var en bidragande faktor till att italienarna slutade trea i Serie A, efter ligavinnarna Juventus och Napoli.

Nu har den engelska Londonklubben gjort klart med Roma om en transfer för den energiske yttermittfältaren och båda parter verkar nöjda med affären.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply