Michael Essien nära Melbourne Victory

Klubblöse Michael Essien är detaljer ifrån Melbourne Victory

Michael Essien var ett stort namn i Premier League och Chelsea för några år sedan. För tillfället är ghananen klubblös efter att ha lämnat Panathinaikos, men inte länge till då han är mycket nära Melbourne Victory.

Mellan 2005 och 2014 var Michael Essien något av en kultspelare i Premier League för Chelsea. Han värvades som en mittfältstank från Lyon och han tog direkt tag i taktpinnen i Chelsea. Han var en av nyckelspelarna i det oerhört framgångsrika lag som Roman Abramovich byggde upp för tio år sedan.

Efter 2014 har 33-åringen försvunnit från rampljuset. Han spenderade ett år i Milan utan någon större framgång och förra säsongen tillhörde han Panathinaikos. Den ekonomiska situationen i Grekland tvingade dock bort Essien och sedan juni har han varit klubblös. Snart är han dock klar för en ny klubb och det är australienska Melbourne Victory.

Australiens största klubb

Melbourne Victory är Australiens största klubb med flest meriter genom tiderna. Enligt den inhemska tidningen Herald Sun kommer Essien bli en av Melbournes två ”marquee-signings” i höst efter att förbundet ska ha godkänd affären.

Förra veckan ska Alessandro Diamanti ha blivit nekad en övergång till just Melbourne av förbundet, men Essien ser alltså ut att bli godkänd.

Vintern 2015 hade Essien både flera Premier League-klubbar och MLS-lag efter sig, men nu ser han alltså ut att varva ned i Australien.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply