Klart: Diego Costa klar för kinesisk klubb – blir bäst betald i världen

Spansk media övertygade: Diego Costa har skrivit på för Tianjin Quianjian

En riktig bomb har slagit ner i fotbollsvärlden. Chelseas skicklige målskytt verkar ha gett upp Europadrömmarna och valt pengarna. För enligt spansk media ska den brasilianskfödde anfallaren nu vara helt klart för en kinesisk klubb – där han kommer tjäna multum.

Håll er i och spänn fast säkerhetsbältena. För Diego Costa, anfallaren som kopplades ihop med flera toppeuropeiska klubbar under den gångna säsongen, verkar nu ha bestämt sig för att lämna Europas finrum för pengarna i öst.

Det är den spanska radiostationen Cadena SER, som har hög trovärdighet i Spanien, som under natten förklarar i sitt radioprogram om spansk fotboll om de spektakulära nyheterna.

”Skrev kontraktet förra veckan”

SE ÄVEN: Det tjänar stjärnorna i Kina

Enligt den spanska radiostationen skrev Costa på ett så kallar ”för-kontrakt”, vilket innebär att han reserverar sig för den kinesiska klubben fram till att transferfönstret öppnar till sommaren. Med andra ord är Diego Costa praktiskt taget helt klar för en flytt till Kina och Tianjin Quianjian.

Den spanske landslagsmannen är långt ifrån den förste att skriva på för en kinesisk klubb, men däremot kommer det här att göra honom till en av de bäst betalda i hela den kinesiska ligan. Ja , faktum är att han nu kommer tjäna bland de bästa i hela världen. Kanske rentav den bästa, beroende på den exakta lönen.

Cadena SER skriver att övergången ska komma att kosta runt 850-900 miljoner svenska kronor medan Diego Costa kommer tjäna 300 miljoner kronor per år, netto.

SE ÄVEN: Chelsea lönelista 2017

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply