Efter succén i Chelsea – Conte kan ta över Italien

Efter succén i Chelsea - Conte ta över Italien

Antonio Conte kan återvända till Italiens landslag

Efter att ha gjort det bra i Chelsea, medan det italienska landslaget gjort det ovanligt dåligt, så kan nu en viss Antonio Conte återvända. Det ryktas nu om att tränaren för London-laget har möjligheten att gå tillbaka och träna Gli Azzuri.

Antonio Conte var mannen som tog tillbaka Juventus från en titellös klubb till en italiensk segermaskin. För hemma i Italien var man en riktig gigant, och även om det aldrig blev någon Europa-titel så var Turin-laget åtminstone alltid ett hot.

Det ledde till att Conte fick ta över det italienska fotbollslandslaget, en position han snart kan återvända till enligt flera källor.

Ledde landslaget i två år

LÄS MER: Chelsea-stjärnornas löner

Faktum är ju att den stekhete tränaren från Lecce, nere vid Italiens klack, redan coachat sitt hemland förut. Det var under EM-kvalet samt den huvudturneringen. Men efter att Tyskland skickat ut italienarna på straffar så tackade Conte för sig – men nu kan han återvända.

För enligt Carlo Tavecchio från det italienska fotbollsförbundet så ska Antonio Conte utan tvekan vara ett av de hetaste namnen just nu. Han beskrivs bland annat göra succé i Chelsea och Premier League. Det är han tillsammans med bland annat hans efterträdare i Juventus, Maxi Alegri. Även andra namn, så som Roberto Mancini, dyker upp som tänkbara ersättare för Giuoco Calcio, som fick foten efter Italiens uttåg mot Sverige i VM-kvalet. Annars beskrivs än Conte som det perfekta namnet, då han har god erfarenhet av all typ av italiensk fotboll.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply