Claudio Ranieri: ”Ingen kan köpa Jamie Vardy eller Riyad Mahrez”

Leicesters tränare sätter stopp för flyttar för stjärnorna

Succétränaren Claudio Ranieri ser ut att hålla hårt i sina stjärnor i vinter. Det trots att europeiska toppklubbar har uppgetts vara intresserade av både Jamie Vardy och Riyad Mahrez. Managern menar att ingen kan köpa spelarna.

Leicester City har haft en sensationell inledning på denna säsong i Premier League, då laget efter 16 omgångar toppar tabellen i den engelska högstadivisionen. Man ligger hela 20 poäng före Chelsea, som man igår slog med 2-1 efter mål av – gissa vilka – Jamie Vardy och Riyad Mahrez. Det är just de två som ryktas kunna lämna klubben inom det kommande halvåret, men det ser inte ut som att det kommer vara lätt att köpa loss de viktiga kuggarna.

”Ingen kan köpa dem”

Lagets huvudtränare Claudio Ranieri har fått frågan om duons framtid i klubben, och han valde att slå fast att han inte kommer att låta dem lämna. Han menar att nyckelspelarna är ovärderliga för föreningen.

– Ingen kan köpa Vardy eller Mahrez i januari. De [klubbarna] har inte pengarna och de [spelarna] har inget pris, säger han enligt Goal.com.

– Varför skulle jag nämna ett pris? Om jag säger det högt kanske någon lägger ett [bud], så nej, jag gör inte det. Men ingen kan köpa dem, fortsätter Ranieri.

Eftertraktade poängmaskiner

Både Vardy och Mahrez har bägge två haft statistiskt sett fantastiska säsonger i år i Premier League. På 16 matcher har skytteligaledaren Vardy smällt in hela 15 mål, samt spelat fram till två. Han har alltså totalt fler poäng än antal spelade matcher. Klubbar som Barcelona och Real Madrid har uppgetts vara intresserade av engelsmannen, som så sent som för bara några år sedan spelade i femtedivisionen i England. Även Valencia och ligakonkurrenten Chelsea uppges vara sugna på att värva den målfarlige anfallaren.

Riyad Mahrez är en utav spelarna som utmanar Vardy i skytteligatoppen, men han har även visat sig vara en briljant playmaker. Med 11 mål och 7 assist är han en av poängkungarna denna säsong i England, och han snittar 2.1 nyckelpassningar per match enligt whoscored.com. Han uppges vara aktuell för Barcelona, och ett bud kan komma i januari.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply