bet365

Brasiliansk media: Manchester United möter Barcelona-stjärnans utköpsklausul

Louis van Gaal vill värva Neymar för ofantlig summa

Under de senaste dagarna har rykten florerat som menat att Neymar skulle kunna vara på väg till England och Manchester United. Brittisk press har spekulerat i en eventuell övergång och under tisdagsmorgonen uppger en viss källa att Manchester United ska ha lagt ett monsterbud för att försöka värva den brasilianske megastjärnan.

Neymar bildade under fjolårssäsongen en av världens giftigaste anfallsformationer tillsammans med Lionel Messi och Luis Suarez i Barcelona. Trion ledde den katalanska klubben till ligatiteln och Champions League-pokalen och producerade över 100 mål tillsammans, alla tävlingar inkluderade.

Men nu kan trion vara på väg att upplösas. Enligt brasiliansk press kan Neymar bli nästa storstjärna att flytta till de brittiska öarna.

Agenten var på plats på Old Trafford i lördags

Ryktena om att Neymar skulle vara på väg att göra en spektakulär flytt till Manchester United tog fart i lördags då 23-åringens agent, Wagner Ribeiro, syntes till på Old Trafford under Premier League-matchen mellan United och Newcastle. När Barcelonas tränare, Luis Enrique, fick frågan om Neymars framtid efter katalanernas premiärseger mot Athletic Bilbao i söndags valde han att inte kommentera situationen.

Men nu hävdar brasiliansk media i form av GlobeEsporte att Manchester United nu ska ha lagt ett massivt bud på 140 miljoner pund, motsvarande 1.8 miljarder kronor. Enligt tidningen matchar budet Neymars utköpsklausul i Barcelona och det innebär att Manchester United har fri tillåtelse att börja diskutera med den tekniske forwarden.

Louis van Gaal, som i förra veckan misslyckades med att värva Pedro från just Barcelona, uppges vara på jakt efter offensiva förstärkningar då Wayne Rooney hittills inte har nått upp till förväntningarna och ser alltså Neymar som den perfekta värvningen.

Trivs bra i Barcelona

Huruvida Neymar ställer sig för en flytt till England återstår att se. Brasilianaren har vid upprepade tillfällen talat mycket väl om klubben och hur mycket han trivs där han är för tillfället.

Neymar kom till Barcelona i juni 2013 och har sedan dess spelat 88 matcher för klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply