Bournemouth jagar Premier League-veteran

bet365

Den 37-årige mittbacken Sylvain Distin har lockat till sig intresse från Premier League-nykomlingarna

Sylvain Distin, med över 450 Premier League-matcher i bagaget, har ett utgående kontrakt med Everton och kan i sommar byta The Toffees mot Bournemouth, som söker rutin i backlinjen.

Efter att de senaste säsongerna varit en given startspelare i Everton har tränaren Roberto Martinez på senare tid gett den franska mittbacken Sylvain Distin sparsamt med speltid. Med ett utgående kontrakt i klubben så ser Distin ut att lämna Everton i sommar, och nu rapporterar Sunday Express att Premier League-nykomlingen Bournemouth är ett hett alternativ inför nästa säsong.

37-årige Sylvain Distin värvades till Everton från Manchester City 2009 för ungefär fem miljoner pund. Han har spelat hela 173 Premier League-matcher för klubben, men på sista tiden har han fått glesare med speltid i A-laget, och istället matchats en del i Evertons U21-lag. Bournemouth vill få in mer Premier League-rutin i backlinjen inför den kommande säsongen och ser därför nu en ypperlig chans att locka till sig 37-årige Distin.

Har rutinen som Bournemouth söker

Sylvain Distin har en lång karriär bakom sig och sedan han som 23-åring lämnade franska PSG för Newcastle har mittbacken spelat hela 456 Premier League-matcher för Newcastle, Portsmouth, Manchester City och Everton.

West Ham rapporterades vara intresserade av en övergång för Distin i januari och frågan är om det intresset kvarstår till sommaren, vilket i så fall skulle ge Bournemouth hård konkurrens direkt i kampen om en underskrift.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply