BOMBEN: Sergio Ramos till Premier League-jätten

Sergio Ramos kan lämna Real Madrid för spel i Premier League

Enligt flera nyhetstabloider, däribland engelska Independent, kan Real Madrids Sergio Ramos gå i Angel Di Marias fotspår. Enligt uppgifter är mittbacken missnöjd med att marängerna ännu inte har erbjudit 29-åringen något nytt kontrakt trots att han endast har två år kvar på sitt nuvarande.

Bytesaffär på tapeten

Allt tyder på att Manchester United-målvakten David De Gea är på väg tillbaka till Madrid, denna gång till Real Madrid. Men hur betalningen kommer att ske är det fortarande ovisst om.

Enligt Independent har Real Madrid nobbat en bytesaffär där Manchester United ville ha anfallaren Karim Benzema i utbyte, istället vill den spanska ligatvåan utnyttja det faktum att De Gea endast har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Florentino Perez och hans Real Madrid uppges ha lagt ett relativt lågt bud på cirka £12 miljoner i och med den spanske målvaktens kontraktssituation. Nu kan istället Manchester United utnyttja Ramos missnöjdhet och kontraktssituation i en bytesaffär där den mittbacken byter vitt mot rött och De Gea vice versa.

Hisnande utköpsklausul

Sergio Ramos, som förutom sin kontraktssituation även är missnöjd över sparkandet av tränaren Carlo Ancelotti, tror sig vara förtjänt av ett nytt kontrakt med en lön på ca £7 miljoner per år. Något som Manchester United inte har några som helst problem att erbjuda. Men Real Madrid vill ha mer än bara David De Gea om de ska släppa Ramos. Enligt Independent har mittbacken en hisnande utköpsklausul på hela £143 miljoner, men klubben kan tänka sig släppa sin stjärna för en tredjedel av den summan. Det vill säga cirka £46 miljoner.

Erbjöds till största rivalerna

I veckan kom det även rapporter om att Sergio Ramos ska ha erbjudits till klubbens största rivaler, FC Barcelona. Uppgifter som Real Madrid ännu inte har förnekat. Något mittbacken, som är väldigt besviken, inte missat. Det adderat med dem tidigare nämnda besvikelserna tyder på att en affär inte alls är allt för orealistisk.

Dessutom är det väldigt ovanligt att Florentino Perez låter hans spelares kontrakt komma ner på dem två sista åren utan att förlänga – såvida spelaren inte är önskvärd.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365