Bastian Schweinsteiger utanför Manchester Uniteds Europa League-trupp

Bastian Schweinsteiger utanför Manchester Uniteds Europa League-trupp

Den tyske mittfältarens tunga säsong fortsätter

De senaste månaderna har inte varit lätta för Bastian Schweinsteiger. Tysken fick förvisso vara en del av Manchester Uniteds Premier League-trupp den kommande säsongen, men fick idag reda på att han inte platsar i klubbens trupp på 25 spelare till Europa League. 

Bastian Schweinsteiger har sedan tidigare deklarerat att den här säsongen blir hans sista, och att Manchester United därmed blir hans sista klubb. En säsong som inte lär bli en av tyskens bästa. Det är knappast någon hemlighet att den tyske landslagsikonen är oönskad i Jose Mourinhos nya lagbygge, och att det inte kommer bli många spelminuter för mittfältaren i ligan den här säsongen. Där finns det dock fortfarande en chans. Det gör det inte i Europa League. 32-åringen hamnade nämligen utanför Manchester Uniteds trupp till turneringen som presenterades i förmiddags. Ett tungt slag för Schweinsteiger, som förmodligen sett just Europa League som en möjlighet att få speltid i stora matcher under säsongen.

Manchester Uniteds Europa League-trupp:
David de Gea, Sergio Romero, Sam Johnstone, Eric Bailly, Phil Jones, Marcos Rojo, Chris Smalling, Luke Shaw, Timothy Fosu-Mensah, Antonio Valencia, Matteo Darmian, Axel Tuanzebe, Paul Pogba, Juan Mata, Jesse Lingard, Michael Carrick, Daley Blind, Ashley Young, Ander Herrera, Henrikh Mkhitaryan, Marouane Fellaini, Morgan Schneiderlin, Memphis Depay, Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Anthony Martial och Marcus Rashford.

Två talanger får chansen
Noterbart är att Jose Mourinho väljer att ge de oprövade talangerna Axel Tuanzebe och Timothy Fosu-Mensah chansen i stället för Schweinsteiger, som så sent som i somras spelade EM-fotboll för Tyskland.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply