Barcelona-försvararen till Inter

Spanjoren flyttar till Inter

Martin Montoya är så gott som klar för spel i Inter nästa säsong, det bekräftar hans agent under tisdagen.

Under tisdagen genomförde Atlético MadridJoão Miranda en läkarundersökning och på torsdag ser det ut att bli Martin Montoya som tar flyget till Italien för att genomgå processen för att bli Inter-spelare. Spelarens agent har redan gett en hint om att en övergång är nära och flera italienska medier skriver att det hela kommer att bli klart i slutet av veckan.

”Det hela är klart. Montoya är klar för att flytta till Inter” ska ha spelarens agent Juan De Dios Carrasco har sagt enligt italiensk media.

Efter en längre tid i Barcelona där spelaren varit utfrusen ser det nu ut som att Montoya har hittat rätt. Förra säsongen fick spelaren sitta på läktaren under majoriteten av säsongen och deltog endast i totalt 9 tävlingsmatcher i det blåröda laget som vann La Liga, Copa del Rey och Champions League.

Calciomercato rapporterar att det hela ska handla om ett lån som sträcker sig över två år där Inter betalar 1 miljoner euro för varje år och därefter kommer man att vara tvungna att köpa loss spelaren för 6 miljoner euro om han spelar ett vinst antal matcher under de två första säsongerna i klubben.

Hoppas på utveckling

Både Inter och spelaren själv ser fram emot ett samarbete där Montoya under den senaste tiden varit väldigt drivande då han vill byta klubb för att få speltid. I Barcelona-lägret räknar man inte med Montoya samtidigt som man har Dani Alves som spelar mer eller mindre var match för ’Blaugrana’.  

Inter sägs tro mycket på spelaren som fortfarande är relativt ung (24 år) och har flera år kvar på sin karriär.

SE ÄVEN: TOPP 10: Längsta avstängningarna i Premier League

SE ÄVEN: Uppgifter: Han blir Real Madrids tredje nyförvärv

SE ÄVEN: Han ska ersätta Arda Turan i Atlético

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply