Zlatan Ibrahimovic världens mest arrogante spelare

Zlatan får mindre smickrande pris av L’Equipe

Zlatan Ibrahimovic har än en gång prisats för sina insatser både på och utanför planen. Den här gången är det dock inte en riktigt lika positiv utmärkelse som andra gånger. Franska L’Equipe utser stjärnan till världens mest arrogante fotbollsspelare.

Zlatan Ibrahimovic har genom åren levererat en hel del mer eller mindre smickrande citat om både sig själv och andra personligheter inom fotbollsvärlden. Tillsammans med ett kroppsspråk på planen som kan uppfattas som egoistiskt har många sett honom som både arrogant och en diva. Nu verkar de personerna få vatten på sin kvarn.

Mest arrogant – i världen

Den ansedda franska tidningen L’Equipe ger varje år ut en rad mindre smickrande priser till de spelare som inte alltid älskas av fotbollsfans. I år delades priserna ”Världens mest arrogante spelare”, ”Världens mest vårdslöse spelare” samt ”Världens mest kontroversiella spelare” ut. På förstaplats i kategorin arrogant kom just Zlatan Ibrahimovic, och ett flertal citat plockas upp som motivering. Bland annat det klassiska citatet från svenskens biografi: ”Arsene Wenger och Arsenal erbjöd mig provspel, men jag sa att Zlatan gör inte auditions”. 

De Jong och Costa också pristagare

Bakom den svenske landslagsstjärnan på den mindre hedervärda prispallen kommer Cristiano Ronaldo på en andra plats med Samir Nasri strax bakom sig. I de andra prisklasserna vinner Nigel de Jong och Diego Costa i världens mest vårdslöse samt mest kontroversiella spelare.

 

Fakta

Världens mest arrogante spelare:
1. Zlatan Ibrahimovic
2. Cristiano Ronaldo
3. Samir Nasri

Världens mest vårdslöse spelare:
1. Nigel De Jong
2. Emir Spahic
3. Brandao

Världens mest kontroversiella spelare:
1. Diego Costa
2. John Terry
3. Mario Balotelli och Nicklas Bendtner

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply