Zlatan Ibrahimovic nobbade 960 miljoner i lön

Zlatan Ibrahimovic nobbade 960 miljoner i lön

Mino Raiola avslöjar monsterlönen som Zlatan Ibrahimovic nobbade

Zlatan Ibrahimovic skrev på för Manchester United i somras efter en utdragen affär och många intresserade klubbar. Han kunde dock ha tjänat utomordentliga pengar om han valt spel i Kina.

Mino Raiola och Zlatan Ibrahimovic har en speciell relation, en relation som spelare och agenter inte ofta har. En sak är säker, Raiola har förmågan att sälja sina klienter och förhandla fram kontrakt med sjukliga löner. Till slut valde Raiola och Zlatan att skriva på för Manchester United istället för bland andra Manchester City och Arsenal.

Supersvensken har fått en bra start i Manchester United och han ångrar troligtvis inte sitt klubbval. Han lär tampas om skytteligasegern i Premier League och en sådan titel skulle säkert Zlatan värdera högt. Men om han istället valt spel i Kina i somras hade han tjänat pengar som inte ens är verkliga.

Nästan en miljard i lön

I en intervju med Il Giornale avslöjar Raiola om hur Zlatan nobbade en flytt till Asien och Kina trots den sjuka lönen han kunde ha fått.
– Ibrahimovic är den bäste. Han nobbade en lön på 100 miljoner euro (motsvarande 960 miljoner kronor) netto från kineserna! Han vill inte ha mer pengar. Han vill vinna, säger Raiola.

Zlatan klarar sig nog ändå med pengarna han tjänat tidigare i sin karriär och hans lönekuvert i Manchester United är nog inte så dåligt det heller.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply