Wilsheres skademardröm fortsätter – kan missa EM

bet365

Jack Wilshere kan bli borta länge till om det vill sig illa

Tidigare var det Abou Diaby som tillbringade majoriteten av sina dagar i Arsenals rehabiliteringsrum. Nu har Jack Wilshere axlat Diabys roll och om det vill sig illa kan hans ”lilla” skada kosta honom sommarens EM-slutspel.

Vad som händer med Arsenals spelare är en stor gåta. Få andra klubbar har spelare som är så skadebenägna att det numer är en bonus om vissa spelare hinner spela några matcher mellan deras skador. Föregående säsonger har Abou Diaby varit en sådan spelare som tippats bli en världsspelare, men skadorna blev för många och nu försöker han få ordning på kroppen i Marseille.

Den nuvarande Arsenal-spelaren som plågas av enorma skadebekymmer är Jack Wilshere. I över fem års tid har han tippats bli en världsmittfältare, men skadorna har även här varit för många. Nästa smäll för engelsmannen avslöjades under söndagen då Arsené Wenger bekräftade att Wilshere kommer vara borta från spel längre än förväntat.

Skulle ha missat en månad

När Jack Wilshere skadade sig tidigare i höstas beräknades han vara tillbaka till jul. Men den ”lilla” skadan kan nu hålla honom borta från spel ett bra tag till. Om det vill sig riktigt illa kan han till och med missa sommarens EM-slutspel.
– Jag låter honom göra sin rehabilitering. Det går långsamt. När han väl kommer ut på träningsplan igen kan man räkna med fem eller sex veckor, men just nu är han inte ens där, säger Wenger till Mirror.

Wilshere opererades i september för sin skada men rehaben har gått långsammare än förväntat. Faktumet att Wenger tror på sin 23-åriga mittfältare ändras dock inte då han kan förlänga sitt kontrakt trots skadeproblemen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply