William Gallas vill att Arsenal sparkar Arteta

William Gallas vill att Arsenal sparkar Arteta

 

Arsenal ligger på femtonde plats plats i Premier League och har inte vunnit en match sedan den 1 november då man slog Manchester United på Old Trafford. Nu har man gått sex omgångar utan vinst, något som gör att tidigare Arsenal-spelaren William Gallas vill se att Mikel Arteta lämnar tränarposten på Emirates Stadium.

– Vad händer i Arsenal? Det är en fråga, som jag tror att alla har ställt den här säsongen. Jag har inte svaret. Jag tror kanske att problemet just nu är att Mikel Arteta inte är rätt manager. Jag tycker inte att han har erfarenhet för att hantera en storklubb. Jag blev förvånad när han kom in. Även om han har varit Pep Guardiolas assistent, så behöver han erfarenhet för att komma in som manager i en klubb som Arsenal, säger Gallas enligt Daily Mirror och fortsätter:

– Du måste veta hur du ska hantera 24 spelare. Allt tryck är på dina axlar och du fattar alla beslut. Vissa spelare blir upprörda när de inte spelar och det är något som du behöver erfarenhet för att hantera.

Vidare säger Gallas att Arsenal bör plocka in Patrick Vieira som ersättare till spanjoren.

– När de valde Mikel Arteta att komma in som ersättare till Unai Emery, så var Patrick Vieira i mitt huvud. Det var han som jag trodde att de skulle gå för. Patrick har mer erfarenhet än Mikel, då han har lyckats i USA och har varit i Nice. När Arsenal-ledningen bestämde sig för att ta in en ny manager trodde jag därför att Patrick skulle få samtalet. Han var även kapten i Arsenal och känner klubben väldigt bra. Patrick var rätt kille då.

SE ÄVEN: Uppgifter: Flera klubbar gör upp om Isco

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply