Wenger: Alexis måste respektera sitt kontrakt

Wenger: Alexis måste respektera sitt kontrakt

Arsenal-tränaren Arsène Wenger fortsätter att neka ryktena om att storstjärnan Alexis Sanchez ska vara på väg att lämna klubben.

Arsenals Alexis Sanchez har under hela sommaren ryktats med en flytt från klubben. Det är främst Manchester City och PSG som har varit intresserade i spelaren, men Wenger vägrar att låta Alexis lämna. Wenger sa i torsdags att Alexis skulle börja träna på söndag (idag), men chilenaren anmälde sig sjuk. 

”Han är sjuk. Jag skrev till honom igår också och han kommer tillbaka så snabbt som möjligt. Det är inga problem, han kommer tillbaka på tisdag istället. Inget har ändrats, allt är detsamma, och han kommer självklart att stanna. Spelarna måste respektera sina kontrakt.” säger Wenger.

Alexis har varit på semester då han var med och tog Chile till final i Confederations Cup tidigare den här månaden. 28-åringen har nu ett år kvar på kontraktet, och frågan är om Arsenal och Wenger är redo att släppa honom gratis nästa sommar.

”Jag kan inte berätta för er vad Alexis vill. Jag kan inte berätta något som är privat mellan oss.” fortsätter Wenger.

Chilenaren går som sagt in i det sista året på sitt kontrakt, och förutom PSG och Manchester City så har även Bayern München varit intresserade i en flytt.

Lagkamraten Mesut Özil som också är inne på sitt sista år, är nära att skriva på ett nytt kontrakt med Arsenal, med en lön på cirka 3 miljoner kronor per vecka.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply