Topp 10: Världens bästa damfotbollsspelare – så mycket tjänar de!

Topp 10: Världens bästa damfotbollsspelare - så mycket tjänar de!

LISTA: Världens bästa kvinnliga fotbollsspelare – lön

Världens bästa damfotbollsspelare – vad tjänar de bästa kvinnliga fotbollsspelarna i lön och inkomst? På senaste har damfotbollen fått mer och mer intresse samtidigt som marknaden har växt. Trots att damfotbollen har blivit ännu mer attraktiv fåt de bästa damspelarna inte ens el bråkdel av av världens bästa manliga fotbollsspelare tjänar. Lönetaket i National Women’s Soccer League (NWSL) i USA ligger på $265,000 om året, vilket är fem gånger mindre än vad Leo Messi tjänar, per vecka. SE & SPELA på SPORT =>

Damfotbollen har stjärnor som MartaAlex Morgan och Lotta Schelin, de flesta av de största kvinnliga fotbollsspelarna spelar i USA, Frankrike eller Sverige där de två sistnämnda länderna är de som betalar ut mest. Det finns även de som spelar i Tyskland och Asien.

Hur mycket tjänar världens bästa damfotbollsspelare?

I slutet av september släpptes FIFA 16 och för första gången på ett datorspel kunde spelaren välja att styra ett damlandslag. Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de bästa spelarna inom damfotbollen. Vi har även lagt till information om hur mycket varje spelare tjänar.  Lönerna anges vad varje spelare tjänar per år.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat listor som blivit väldigt uppskattade av våra läsare. Nedan finner ni ett axplock av listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom vilka som är världens bästa kvinnliga fotbollsspelare. SE & SPELA på SPORT =>

Hur mycket tjänar världens bästa damfotbollsspelare?

10. Nadine Angerer – $? i lön

Källa: footybedsheets.tumblr.com

Portland Thorns och det tyska landslagets målvakt Nadine Angerer blev utsedd till ”FIFA World Player” 2014, vilket var första gången som en målvakt blev tilldelat priset. Angerer debutade 1996 i det tyska landslaget i en match mot Holland, och efter att ha fått ont om speltid till en början är hon nu odiskutabel etta mellan de tyska stolparna.

Lön: Uppgift saknas

9. Lotta Schelin – $200,000 i lön

Källa: lottaschelin.tumblr.com

Svenska Lotta Schelin anses vara en av de bästa och smartaste spelarna i damfotbollen på grund av hennes spelförståelse och läsa för mål. Hennes stil jämförs ofta med landsmannen Zlatan Ibrahimovic.

Lön: $200 000 per säsong

8. Homare Sawa – $29,000 i lön

Källa: sportsgoogly.com

Kaptenen i det japanska landslaget, Homare Sawa är en av de bästa damfotbollsspelarna i landet och spelar i INAC Kobe Leonessa. Hon var med och tog guld i dam-VM 2011 och silver i det senaste VM-slutspelet i Kanada som spelades sommaren 2015.

Lön: $29 000

7. Sydney Leroux – $92,000 i lön

Källa: espn.go.com

Sydney Leroux inledde landslagskarriären i Kanada men gick 2008 över till det amerikanska U21-landslaget. Hon blev snabbt en del av A-landslaget och har under en längre tid ansetts vara en av de bästa anfallarna i världen.

Lön: $92 000

6. Abby Wambach – $190,000 i lön

Källa: sinetiquetas.org

Abby Wambach är en av de spelare som har flest priser. Hon har bland annat blivit utsedd till USAs bästa fotbollsspelare hela sex gånger och vann även priset FIFA World Player 2011. Förutom det har hon många andra priser.

Lön: $190 000

Världens bästa damfotbollsspelare lön? Så mycket tjänar damspelarna!

5. Hope Solo – $65,000

Källa: biography.com

Hope Solo är den spelare som gjort flest matcher i det amerikanska damlandslaget. Med hela 15 år och 181 landskamper på kontot för USA är hon en av de största anledningarna till alla USA:s framgångar. Hope Solo anses idag vara den bästa målvakten i världen.

Lön: $65,000

4. Dzsenifer Marozsan – $? i lön

Källa: s1.zetaboards.com

Hon blev den yngsta spelaren att göra mål i tyska Bundesliga. Med endast 15 år och 4 månader fyllda gjorde Dzsenifer Marozsan sitt första mål. Efter att Marozsan blivit uppflyttad till det tyska A-landslaget har hon under hela dagen varit en viktig del i lagbygget.

Lön: Uppgift saknas

3. Carli Lloyd – $70,000 i lön

Källa: curvemag.com

Carli Lloyd som spelar för Houston Dash är en av de spelare med mest klass och rutin hos de regerande världsmästarna, USA. Bland annat finns två OS-guld på kontot samtidigt som hon har flera andra galapriser och titlar med sitt namn.

Lön: $70,000

2. Alex Morgan – $70,000 i lön

Källa: sportyghost.com

Anfallaren i Portland Thorns är inte bara en av världens bästa spelare, utan hon har också gjort närmre 100 landskamper och 55 mål för USA trots sina 26 år. Givetvis är det inte därför hon är med på denna lista, utan det är hennes sportsliga meriter. På titellistan finns bland annat guld från OS 2012 och VM 2015. Morgans lön är inte speciellt hög men får in mycket intäkter på reklamuppdrag med mera.

Lön: $70,000

1. Marta – $400,000 i lön

Källa: heidyalejandravargascortes.blogspot.com

Av vissa kallas hon för damfotbollens Ronaldo och anses vara den bästa damfotbollsspelaren någonsinMarta blev utsedd till FIFA World Player-priser vid fem raka tillfällen mellan 2006 och 2010. Marta är även den bäst betalda damfotbollsspelaren.

Lön: $400,000

Hur mycket tjänar världens bästa damfotbollsspelare?

Se även följande relaterade listor:

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply