bet365

Uppgifter: Podolski klar för turkiska storklubben

Podolski uppges skriva på för tre år med ligamästaren

Lukas Podolskis framtid i Arsenal har varit oklar. Arsene Wenger ska vilja behålla tysken – men nu verkar det som att Podolski har beslutat sig för att flytta vidare. Enligt tyska BILD är anfallaren klar för turkiska Galatasaray.

Lukas Podolski var under våren utlånad från Arsenal till Inter efter att ha spelat i London oavbrutet sedan sommaren 2012. Sejouren på San Siro blev inte särskilt lyckad, då han bara lyckades göra ett mål i Serie A – trots hela sjutton framträdanden i den svartblå tröjan. När han sedan återvände till Arsenal efter sitt misslyckade halvår i Italien startade ryktena om var han skulle tillbringa nästa säsong.

Arsenal ville behålla honom

Podolskis agent Nassim Touihri har tidigare bekräftat att Arsenals tränare Arsene Wenger ville ha kvar anfallaren på Emirates Stadium, men eftersom den engelska klubben inte kunde garantera en startplats ska 30-åringen ha tagit beslutet att flytta vidare. En av klubbarna som rapporterats vara mest intresserade av den regerande världsmästaren är Galatasaray, som nyligen korades till segrare av den turkiska högstaligan.

Kostar fyra miljoner euro

Nu uppges en affär med den turkiska klubben enligt BILD vara klar, och den tyska tidningen uppger att Galatasaray får betala fyra miljoner euro för att säkra Podolskis tjänster, vars nuvarande kontrakt med Arsenal sträcker sig över kommande säsong. Tysken kommer, om allt går som det ska med läkarundersökningen, att skriva på ett kontrakt med den turkiska klubben som sträcker sig fram till och med sommaren 2018.

Vill spela Champions League

Enligt tidningen finns det flera anledningar till att tysken väljer bort andra klubbar för just ”Gala”. Den första är att han vill fortsätta spela på högsta nivå, inklusive Champions League. Detta för att säkra sin plats i det tyska lag som med största sannolikhet kommer att spela EM i Frankrike nästa sommar. Även det faktum att Galatasaray vid upprepade tillfällen velat värva honom, samt att de uppges ha ett stort förtroende för honom, ska spela in i valet av klubb.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply