Uppgifter: Mesut Özil förlänger med Arsenal

Uppgifter: Mesut Özil förlänger med Arsenal

En överenskommelse närmar sig

Under snart ett år har Arsenal och Mesut Özil försökt komma fram till ett kontrakt som båda parter är överens om, och enligt uppgifter kan både klubben och Özil nu vara nära att skriva på ett nytt kontrakt, med Özil som accepterar en något lägre löneförhöjning på 280 000 pund i veckan.

Arsenal har varit pigga i sommarens transferfönster. De har redan värvat in eftertraktade anfallaren Alexandre Lacazette och ryktas vara nära en värvning av Monacos Thomas Lemar. Det som återstår är att få storstjärnorna Alexis Sanchez och Mesut Özil att skriva under nya kontrakt, då de är inne på sina sista år på kontraktet och därmed kan gå in i förtidsavtal med andra klubbar redan till vintern, och lämna gratis till nästa sommar. Sanchez har länge ryktats komma att lämna, men uppgifter indikerar allt starkare att Özil kommer att stanna.

Enligt uppgifter från engelska Express skall den tyske playmakern äntligen ha kommit framåt i sina förhandlingar med klubben. Med ett utgående kontrakt har det rests många frågetecken kring Özils framtid. Stjärnan har enligt uppgifter krävt en löneförhöjning till 350 000 pund i veckan, något som Arsenal har varit motstridiga till. Men nya uppgifter menar nu på att lönesumman kan komma att landa på dryga 280 000 pund i veckan.

Det sägs att Arsenal är allt mer hoppfulla om att kunna få Özil att skriva på det nya kontraktet. Özil har inga andra storklubbar som sägs vara intresserade av honom och med ett förbättrat kontrakt kan Arsenal vara hans bästa chans.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply