Uppgifter: Karim Benzema utanför EM-truppen

Karim Benzema missar EM på hemmaplan

L’Equipe skriver under lördagen att Frankrike inte kommer att ta med Karim Benzema i truppen till hemma-EM nästa år.

De senaste månaderna har inte varit de bästa i Karim Benzemas karriär. Fransmannen och hans Real Madrid förlorade förra helgen mot Barcelona med hela 0-4 hemma på Santiago Bernabeú och innan dess hade anfallaren även blivit anklagad som medbrottsling i utpressningen av Mathieu Valbuena.

Nu skriver den franska tidningen L’Equipe att Benzema kommer att uteslutas från truppen till EM 2016 som spelas på hemmaplan för fransmännens del. Tidningens framsida på lördagsutgåvan är prydd med spelarens ryggtavla samtidigt som man skriver ”Benzena, out” med stora bokstäver. Även Mathieu Valbuenas vara eller icke vara i Les Blues är ifrågasatt efter den senaste tidens händelser som lett till kontroverser i Frankrike.

Efter att det hela avslöjats har de båda uttalat sig om situationen och Karim Benzema säger att han känt sig utpekad och mått dåligt efter att ha blivit anklagad medan Valbuena inte håller inne med orden.

– Jag skulle inte ens göra det mot min värsta fiende, det han säger är brist på respekt. Jag respekterar alla men här känns det som att han trodde jag var dum. Jag kan inte försvara något som inte går att försvara, berättade Olympique Lyon-spelaren i en intervju med Le Monde.

Real Madrid kan sälja Karim Benzema

Efter skandalen med Valbuena har Real Madrids president Florentino Pérez börjar tänka på om man ska sälja spelaren. Under tiden i den spanska huvudstadsklubben har Benzema bland annat blivit tagen för fortkörning och olovlig körning flertalet gånger vilket gjort att klubbledningen nu ska ha tröttnat på fransmannens agerande. Enligt medier i Spanien och England kommer Real Madrid att sälja spelaren till Premier League i sommar, där Arsenal är ett av alternativen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply