Uppgifter: Atletico Madrid utmanar Chelsea om Alexis Sanchez

Uppgifter: Atletico Madrid utmanar Chelsea om Alexis Sanchez

Chilenaren är extremt eftertraktad

Det ser ut som att Arsenal kan få det svårt att behålla sin anfallsstjärna Alexis Sanchez, då den chilenske anfallaren ännu inte har skrivit under en förlängning med Londonklubben och jagas av många storklubbar, däribland nytillkomna Atlético Madrid.

Arsenals anfallsstjärna Alexis Sanchez har länge undvikit att skriva under en förlängning med Londonklubben och enbart mer frågetecken har tillkommit. Därtill ser Mesut Özils framtid osäker ut, såväl som tränare Arsene Wengers. Nu har chilenaren enbart ett år kvar på sitt kontrakt, som löper ut 2018, men i förhandlingar har parterna inte kunnat enas och klubben står inför ett val. Behåller de honom trots att han inte förlänger, kommer han att kunna gå gratis och således ser en försäljning till sommaren mycket trolig ut.

– Jag hoppas att jag stannar i London och gör klart mitt kontrakt här, sade Sanchez nyligen via AS och fortsatte sedan med att säga att han var ivrig att spela för ett vinnande lag, ett uttalande som kan tolkas hurusom.

Sanchez har många stora klubbar som jagar honom, och enligt den spanska tidningen AS skall nu även Atlético Madrid ha sällat sig till gruppen av intressenter. Som det ser ut kommer klubben att få ett sista år tillsammans med tränare Diego Simeone, som sedan sägs kunna lämna för Inter, och tränaren vill vinna troféer med sitt lag. De har fortfarande en god chans i Champions League i år medans ligan är körd, men med ett år kvar kan de göra bättre ifrån sig – förutsatt att de tar in Sanchez som kan bidraga med extremt mycket erfarenhet. Men då måste de först kunna betala Arsenals krav på 58 miljoner pund, och där har de finansiellt starka klubbar likt Chelsea, Bayern München och Juventus att kämpa med, bland annat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply