Uppgifter: Arsenal vill förlänga med Wilshere

För att hålla Manchester City borta från Jack Wilshere ska Arsenal enligt uppgifter vilja förlänga med innermittfältaren.

Manchester City har länge visat intresse för Jack Wilshere och uppgifter i sommar har sagt att de ska vara väldigt sugna på att värva engelsmannen. Det ska inte bara vara för att han är bra som de jagar honom. De är ute efter en innermittfältare i sommar, men mycket talar för just Wilshere på grund av var han kommer ifrån. Varje lag i Premier League måste ha ett visst antal engelsmän och just nu uppfyller inte City de kravet. De måste alltså värva fler spelare från England.

Arsenal vill förlänga med honom

Dock ska inte Arsenal vara ett dugg sugna på att sälja honom till en konkurrent och det har fått dem att agera. Enligt Daily Mail ska den engelska klubben vara villiga att erbjuda 23-åringen ett nytt kontrakt som skulle hålla Manchester City borta från London-klubbens stjärna.

Just nu tjänar Jack Wilshere 60.000 pund i veckan och Arsenal ska enligt Daily Mail vara beredda att höja den lönen rejält för att göra att mittfältaren stannar i klubben.

Ses som framtida kapten

Arsene Wenger ska inte bara vilja höja hans lön, han vill också att Wilshere ska få ett långt kontrakt så att han stannar i klubben länge. Tränaren ser nämligen Wilshere som en potentiell kapten i framtiden och vill verkligen ha kvar engelsmannen. hans nuvarande kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2018, men trots att det återstår tre år på kontraktet ska alltså Arsenal vilja förlänga det. Vad som händer med Wilshere och kontraktsförlängningen återstår dock att se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply