Uppgifter: Arsenal håller ögonen på Björn Engels som öppnar för flytt

Uppgifter: Arsenal håller ögonen på Björn Engels som öppnar för flytt

Den belgiske stjärnan kan välja Arsenal

Arsenal har sedan tidigare haft ögonen på Club Brugges stjärnskott, den 22-årige mittbacken Björn Engels, och stjärnan har nu hintat om att han skulle kunna vara öppen för en flytt till England.

Engelska Arsenal hade redan föregående sommar fått upp ögonen för Club Brugges unge och mycket lovande mittback Björn Engels. Den belgiske centerbacken, som har vuxit upp i klubben och som har gått från klarhet till klarhet, har inte lyckats att undgå spotlightsen och tack vare duktiga scouter har 22-åringens talang uppmärksammats av storklubbar i Europa.

Under den pågående säsongen har det hittills blivit 18 matcher för talangen, som skulle ha kunnat spela mer om det inte vore för det faktum att han drog på sig en mycket dråplig axelskada, som bidrog till att han missade Brugges hela Champions League-kampanj, samt många viktiga matcher i inledningen av säsongen. Han har dock redan hunnit med att göra två mål och en assist under de matcher han har kunnat spela.

Den engelska tidningen the Express skriver nu att belgaren har öppnat för att lämna den belgiska ligan till förmån för Premier League, och möjligtvis Arsenals lönelista, efter att ha uttryckt sin förkärlek för ligan.

– Ta West Brom mot Burnley. Stadion är fylld och det är ”kör” från den första till den sista minuten, sade Engels till belgiska tidningen HLN.

– Det är fantastiskt. Atmosfären, intervjuerna, analyserna. Jag har en box hemma och kan följa alla kanaler, avslutade 22-åringen.

Förra sommaren, efter att ha nekat Arsenals bud, förklarade den unge belgaren varför han valde att ta det beslutet.

– Det (en flytt till Arsenal) är en bro som är för lång för mig för tillfället. Jag fortsätter vara lugn dock. Jag vill bara bli informerad om det när Club (Brugge) kommer överrens om en transfer. Vi får vänta och se vad som händer, sade Engels.

Arsenal kan behöva förstärkning i sitt försvar, efter att ha åkt på ett par jobbiga förluster under den senaste perioden och därmed halkat ner i tabellen, vilket inte bådar gott då de fortfarande har ett ganska tufft spelschema kvar i ligan.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply