SIGN DA TING

bet365

Come on mate,
Time’s tickin’.
Last year of the contract,
Still ain’t signed it.
What’s going on man?
Spill the beans.


Det handlar givetvis om en av Englands, och tveklöst Londons, hetaste spelare. Theo Walcott har varit en succé utan dess like efter det att han flyttades från sin kantposition till striker. Jag har länge dragit paralleller mellan Theo och den forne Arsenallegendaren, Thierry Henry. Walcott må vara hästlängder bakom i många områden, exempelvis avslutningsförmågan. Men engelsmannen är en ung och har börjat mäta sig med de allra bästa i ligan på allvar. 

Visst, hans succé har pågått ett tag nu och jag må vara seg som uppmärksammar honom förns nu, men det var matchen 7-3-krossen av Newcastle som fick mig på tåget. Min kompis, Arsenalsupporter för den delen, har länge överöst Henrys arvtagare med beröm och superlativ. Jag har alltid trott på någon sorts överdrift. Det gör ont att säga: han hade rätt. 

Problemet med 23-åringen i tidigare dagar var att hans styrka, snabbheten, var en svaghet för exempelvis tekniken och avsluten. Nu har han lärt sig att hantera snabbheten samtidigt som han kan avsluta, samt att han har tränat upp sin bollkontroll. Nu har vi plötsligt fått en stark kandidat till en världsspelare inom 2-3 år. 

Frågan är: blir han det i Arsenal? Då menar jag inte möjligtvis om han blir kvar i Arsenal, utan: har han möjligheten att bli en världsklass-spelare där? Under de senaste åren har spelare som blommat ut i Londonklubben flytt till andra klubbar i hopp om att vinna titlar. Klubbar som Barcelona och Manchester City brukar vara pigga på att snappa upp dessa missnöjda hungriga spelare. Det är faran för Arsenal när det gäller Walcott. 

Om, den numera anfallaren, utvecklat ett storhetsvansinne som fotbollsspelare enkelt kan få när dt blåser medvind så lär han snart vilja lämna klubben i hopp om att vinna titlar. Klubbar som Manchester City och Chelsea sägs jaga honom. Men mitt råd till Theo, om han nu läser en usel Londonblogg på en svensk sida: stanna i Arsenal, utvecklas i egen takt och SIGN DA TING!

You’ll never get more love than from The Gunners. (We love you!)
Think about that before you do a runner.
If you stay I’ll be happy, in fact delighted. (Yes!)
If you go I hope you don’t go to Man Utd (Boo!)
Are you gonna be just like the rest, just take the money, (hmm?) forget the crest, (Yep!)
The big phat cannon upon your chest, (What? What?)
Cos’ That’s what makes you play your best.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply