Shkodran Mustafi snart klar för Arsenal

Shkodran Mustafi snart klar för Arsenal

Tyske landslagsstjärnan närmar sig en Arsenal-flytt

Arsenal har under en längre tid varit ute efter Valencias mittbackskugge Shkodran Mustafi. Igår rapporterade engelska Goal att tysken blir klar inom de närmaste 72 timmarna. 

Arsenal har i vanlig ordning skadekris inför säsongen och kommer under dagens match mot Liverpool sakna samtliga ordinarie mittbackar. Laurent Koscielny har precis anslutit till laget efter semestern, Per Mertesacker är långtidsskadad och Gabriel åkte på en olycklig knäskada i träningsmatchen mot Manchester CityNya Ullevi. I deras frånvaro kommer det förmodligen bli de engelska ynglingarna Calum Chambers och Rob Holding som får bilda mittlås i premiärmatchen. Nu verkar det dock som att det blåser positiva vindar på backfronten för Londonklubben. Enligt tidigare uppgifter från Daily Mail är Arsenal överens med Valencias tyske backstjärna Shkodran Mustafi, uppgifter som nu bekräftas av Goal som dessutom skriver att affären kommer bli klar inom de närmaste dagarna.

Kommer kosta runt 25 miljoner euro

Enligt den engelska tidningen har Valencia accepterat ett bud på runt 25 miljoner euro, vilket får ses som en bra affär av Londonklubben som nyligen fick bevittna Manchester City köpa upp John Stones för det dubbla. Tidningen skriver att Mustafis agent Ali Bulut tillsammans med hans far spenderat de senaste 48 timmarna i London för att bekanta sig med klubben och komma överens om de sista detaljerna i kontraktet.

Shkodran Mustafi fick sporadiskt med speltid för Tyskland under sommarens EM-turnering, men gjorde bland annat mål på nick under gruppspelet.

Arsenal jagar inte bara backförstärkningar under de sista dagarna under transferfönstret. Londonklubbar uppges bland annat vara intresserade av Leicesters Riyad Mahrez och Lyons Alexandre Lacazette.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply