Rooney: ”City klarar sig utan Silva och Agüero”

Rooney övertygad om att City kan ersätta Silva och Agüero

Manchester City saknar de båda nyckelspelarna David Silva och Sergio Agüero i söndagens derby mot Manchester United. Men med spelare som Kevin De Bruyne och Raheem Sterling måste United se upp ändå – detta enligt Wayne Rooney.

På söndagseftermiddagen (avspark 15:05) smäller det när Manchester United och Manchester City drabbar samman i säsongens första Manchester-derby på Old Trafford. Förutom äran och prestigen som medföljer en derbyvinst finns också något annat som hägrar – serieledningen.

Arsenal vann med 2-1 mot Everton under lördagskvällen och toppar därför Premier League i nuläget, en poäng före City och tre före United. För de ljusblå räcker det därför med ett kryss i derbyt för att ta över serieledningen, medan de röda måste vinna med tre mål för att toppa tabellen.

”Två fantastiska unga spelare”

Två nyckelspelare som saknas för gästande Manchester City är spanjoren David Silva och argentinaren Sergio Agüero. Tillsammans har den offensiva duon satt skräck i otaliga motståndarförsvar, men i söndagens derby är båda indisponibla på grund av skador. Enligt United-anfallaren Wayne Rooney är detta inget som minskar Citys vinstchanser – de har ju spelare som Kevin De Bruyne och Raheem Sterling.

– Nu för tiden har topplagen så bra trupper att de kan hantera skador, berättade Rooney för United Review. Spelarna som City köpte in kostade över £100 miljoner i De Bruyne och Sterling, de är två fantastiska unga spelare och vi måste neutralisera deras styrkor och utnyttja deras brister.

Rooney, som fyllde 30 år under lördagen, har gjort fler mål än någon annan när det kommer till Manchester-derby. Det mest berömda av hans elva derbymål är utan tvekan cykelsparken i derbyt 2011; en match som United vann med 2-1.

SE ÄVEN: Van Gaal: Manchester City favoriter i derbyt

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply