Roberto Firminos ”anti-Arsenal” klausul

Roberto Firminos "anti-Arsenal" klausul

Liverpool är fortfarande irriterade på Arsenal

Efter Arsenals misslyckade bud på Luis Suarez 2013, på 40 miljoner pund plus 1 pund, då de hoppades utlösa en utköpsklausul i uruguayanens kontrakt, är Liverpool fortfarande irriterade på Londonklubben och har därmed lagt in en ”anti-Arsenal” klausul i stjärnan Firminos kontrakt.

Det finns ingen som kan säga att Liverpool inte är långsynta efter det här i alla fall. Enligt nya uppgifter som har läckt ut från Football Leaks, via Goal, så har Liverpool-stjärnan Roberto Firmino en ”anti-Arsenal” klausul i sitt kontrakt, som hindra Arsenal från att köpa ut Firmino för samma utköpspris som alla andra. Anledningen till detta är en händelse för tre år sedan, då Liverpools dåvarande stjärna Luis Suarez var av intresse för Arsenal. Londonklubben trodde att de kunde utlösa en utköpsklausul i uruguayanens kontrakt och erbjöd därmed 40 miljoner pund, plus 1 pund.

Men ingen klausul utlöstes. Däremot blev Liverpool väldigt irriterade. Bland annat twittrade Liverpools ägare John W. Henry följande: ”Vad tror du de röker där borta på Emirates?” på sin officiella Twittersida, vilket utlöste en hel del reaktioner.

I Firminos kontrakt finns en utköpsklausul på 98 miljoner euro, cirka 82 miljoner pund, och därefter följer i kontraktet ”om den intresserade klubben inte är Arsenal”, däremot står det inte klart vad Arsenal skulle behöva göra för att få värva mittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply