Riyad Mahrez till Arsenal?

Riyad Mahrez till Arsenal?

Den algeriske mittfältaren topprioritet

Arsene Wenger kommer att göra en stor utrensning av sin trupp till sommaren enligt rapporter, vilket också kräver att nya spelare kommer in och en av Wengers topprioriteringar sägs vara Leicester Citys mittfältare Riyad Mahrez.

Arsenals tränare Arsene Wenger sägs ha ögonen på Leicester Citys Riyad Mahrez och vill göra honom till sin topprioritet inför sommarens transferfönster skriver The Sun. Wenger har redan haft chansen en gång i tiden att värva den fartfyllde mittfältaren, som nu uppskattas vara värd ungefär 25 miljoner pund, för enbart 400 000 pund i januari 2014 från den franska Ligue 2 klubben Le Havre men Wenger tog inte chansen och Mahrez gick istället till Leicester City. Wenger erkände att en av anledningarna varför var för att han skulle ha blivit kritiserad för att ha lagt pengar på en okänd spelare istället för 40 miljoner pund på ett stort namn.

Flertalet stora europeiska klubbar sägs vara ute efter Mahrez, inklusive Barcelona, men Wenger skall ha sagt att till vänner att den algeriske playmakern är en prioritet för Londonklubben. Tränaren kan då även komma att låta Theo Walcott gå som en del av en utrensning av de spelare som har underpresterat. Walcott har även han uttalat sig om att han kan komma att lämna klubben på grund av för lite speltid.

Mahrez gick till den franska Ligue 2 klubben Le Havre 2010 efter att ha nekat erbjudanden från de franska storklubbarna Paris Saint-Germain och Marseille, då han blev intrigerad av deras ungdomssystem. 2014 var han då nära att gå till Londonklubben men det blev istället Leicester City. Där var han med att hjälpa The Foxes att ta steget upp från Championship till Premier League, och efter att ha kämpat under den förra säsongen i den engelska högstaligan ligger Leicester nu på en försteplats med chans att ta hem Premier League titeln.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply