Paul Scholes: ”La Liga är bäst”

Scholes anser att Spanien har bästa ligan

Premier League-ikonen Paul Scholes anser att Spanien har den överlägset bästa ligan, uppger Football Espana.

Paul Scholes hade en fantastisk karriär som mittfältare för Manchester United. Under cirka 20 år i klubbens A-lag var han bland annat med om att vinna Champions League två gånger, Premier League elva gånger och FA-cupen tre gånger. Nu, efter att den aktiva karriären är över, anser legendaren att den engelska ligan inte är den bästa som finns. Han rankar en annan liga högre.

– Jag tycker att Spanien har den överlägset bästa ligan. Om man kollar på europeiska klubblagstävlingar så är den klart bäst, säger Scholes enligt Football Espana, som hänvisar till ett stycke i Scholes nya bok.

– I kvartsfinalerna i Europa League och Champions League 2015-2016 var sex av 16 lag spanska. Det är nästa hälften. Premier League hade bara två.

Aktiv i media

I och med det uttalandet fortsätter Scholes att vara aktiv i media. För några dagar sedan kritiserade den före detta engelska landslagsspelaren Jack Wilsheres klubbval, där Wilshere flyttade från Arsenal till Bournemouth på lån. Spelaren själv har dock motiverat sitt val genom att säga att Bournemouth för tillfället är den bästa laget för han själv att spela i, i en intervju med The Telegraph.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply