Özils hyllning till Ronaldo: “Han gjorde mig bättre”

Arsenal-stjärnan hyllar Ronaldo

I tre säsonger spelade Mesut Özil och Cristiano Ronaldo tillsammans innan tysken lämnade för Arsenal. Nu berättar stjärnan om hur tiden med Ronaldo gjorde honom till en bättre fotbollsspelare.

Det blev en relativt lyckad sejour för Mesut Özil i Real Madrid-tröjan. På tre år vann han La Liga, Spanska Cupen och Spanska Supercupen. Framför allt blev han lite av en publikfavorit på Santiago Bernabeu-stadion med sin känsliga vänsterfot och sin magnifika spelförståelse.

Han fick dessutom dela omklädningsrum med Cristiano Ronaldo, något som enligt tysken själv gjorde honom till en bättre fotbollsspelare.

– Han (Cristiano Ronaldo) var något utöver det vanliga, jag har aldrig sett något liknande. Han var alltid först in i omklädningsrummet och sist ut. Han inspirerade många, där ibland mig, säger Özil till Arsenals YouTube-kanal.

“Han var effektiv”

Framför allt valde Özil i intervjun med klubbens YouTube-konto att hylla Ronaldos effektivitet och sinne för att göra mål.

– Jag kunde ge honom två bra målchanser och han lyckades alltid förvalta båda två. Han var väldigt effektiv, säger tysken.

Även Ronaldos oerhörda vinnarvilja låg till grund till att Özil blev bättre med att spela med portugisen. Arsenal-mittfältaren förklarar att superstjärnan alltid ville göra allt för att vinna, oavsett om det handlade om ligamatcher, cupmatcher eller till och med träningarna.

– Han gav alltid allt. Det är väl anledningen till att han är en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply