Otamendi vill tvinga fram övergång

bet365

Nicolas Otamendi pressar Valencia för United-flytt

Efter att ha varit en av La Ligas bästa mittbackar förra säsongen pressar argentinaren nu ledningen för att gå med på en flytt till Manchester United.

Turerna kring Nicolas Otamendi och Manchester United verkar aldrig ta slut. Mittbacken var under den förra säsongen en av den spanska ligans bästa spelare då han tillsammans med Mustafi bildade ett mittförsvar som var otroligt stabilt och Otamendi själv var lagets stora general. När säsongen var över och Otamendi försvann till Chile för att spela Copa América med Argentina började agenten och spelaren uttala sig väldigt kritiskt om en framtid i Valencia och att man hade planer på att lämna den spanska klubben. Tidigare hade spelarens agent uttalat sig i radiostationen Cadena SER där han sagt samma saker, men inte lika tydligt.

Uttalandena från agenten Eugenio López och spelaren själv ska ha överraskat Valencias klubbledning första gången som informationen kom ut men ska under sommaren ha försökt att hitta ersättare till spelaren som kom från FC Porto inför förra säsongen.

€50 miljoner i utköpsklausul

Enligt Diario Marca ska Otamendi vara fast besluten om att spelaren flyttar till Manchester United innan han måste återvända till Mestalla-klubbens försäsongsträning den 26 juli.

’Los Che’ har hela tiden refererat till spelarens utköpsklausul som ligger på 50 miljoner euro när andra lag frågat om spelaren och vad som krävs för att köpa loss honom. Dock ska man ännu inte ha fått in något formellt bud på spelaren.

Marca skriver att Manchester United är i ledningen för att värva mittbacken som ryktats vara intresserad av en flytt till Premier League under en längre tid. Även Real Madrid ska vara intresserade av spelaren men det är oklart om man är villiga att betala spelarens utköpsklausul.

 

SE ÄVEN: Officiellt: Watfords sjunde nyförvärv i hamn

SE ÄVEN: Arsenal-talangen lånas ut till West Ham United

SE ÄVEN: Uppgifter: Inter-talangen till Bundesliga?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365