bet365

Ospina nära Fenerbahce – Cech på ingång

Arsenal är nära ett målvaktsbyte – David Ospina ut och Petr Cech in

Ryktet om Petr Cechs flytt till Arsenal har bara blivit större och större för varje dag. Nu är det bara en tidsfråga innan det är officiellt och i samma veva kommer David Ospina troligtvis flytta till Turkiet.

Petr Cech är kanske en av världens främsta målvakter. Tjecken har dock fått nöta väldigt mycket bänk i Chelsea den senaste säsongen eftersom Thibaut Courtois har fått förtroendet från José Mourinho. Cech annonserade tidigt att han måste få spela mer, annars skulle han bli tvungen att lämna i sommar. När säsongen tog slut så pratade Cech med José Mourinho och Roman Abramovich om sin flyttönskan, och herrarna var beredda att släppa Chelseas legendariska målvakt.

Arsenal var klubben som var hetast och har visat störst intresse för 33-åringen. Flera väldigt trovärdiga experter i England har bekräftat att det just nu pågår slutförhandlingar mellan Arsenal och Cech eftersom Arsenal redan har kommit överens med Chelsea om en övergångssumma på cirka 100 miljoner kronor.

David Ospina offras redan efter en säsong

Arsenal har redan två A-lagsmålvakter som befinner sig på en relativt jämn nivå – David Ospina och Wojciech Szczesny. Colombianen har agerat förstamålvakt under största delar av säsongen och har gjort de på ett mycket bra sätt under Arsenals fantastiska vårform. Trots det ser det ut att bli han som offras istället för Szczesny som har varit i klubben sedan 2009.

Enligt 90min och den turkiska tidningen Sabah Daily förhandlar Ospinas agent för tillfället med Fenerbahce om en övergång. Summan kommer hamna på ungefär 40 miljoner kronor – ett vrakpris från Fenerbahces håll. Ospina själv vill dock inte kommentera situationen eftersom han spelar Copa America för sitt Colombia.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply