OFFICIELLT: Unai Emery tar över Arsenal

bet365
OFFICIELLT- Unai Emery tar över Arsenal

Arsenal anställer Unai Emery

Tränaren som precis avslutat en tvåårsperiod i Paris Saint-Germain skriver på ett kontrakt med den engelska huvudstadsklubben.

Efter 22 år lämnade Arsene Wenger tränarjobbet hos Arsenal. Fransmannen som var den som suttit längst på tränarposten i en av de största klubbarna i Europa tackade för sig och när beslutet blev klart drog ryktena om en ersättare snabbt igång. Det pratades framför allt om Mikel Arteta som håller till som andratränare i Manchester CityThierry Henry var även han ett alternativ till Gunners tränarbänk men tillslut blev det någon helt annat som tar över tränarposten.

Arsenal bekräftar nämligen under onsdagsmorgonen att Unai Emery tar över rollen som huvudtränare på Emirates Stadium och gör det efter två år i Paris Saint-Germain. I Frankrike avslutade Emery med att vinna Ligue 1, Coupe de France och ligacupen. 46-åringen har tidigare spenderat tre säsonger i Sevilla där han tog klubben till tre raka vinster i Europa League.

Arsenals chief executive Ivan Gazidiz hyllar Emery.

– Unai har en otrolig karriär bakom sig och har utvecklat några av de bästa talangerna i Europa. han spelar en intressant fotboll som passar Arsenal perfect. Han jobbar väldigt hårt och är passionerad. Hans värderingar på och utanför planen kommer göra att vi tar flera steg framåt.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Arsenals stjärnor

Tränaren själv säger att han ser fram emot att börja jobba med sin nya trupp.

– Jag ser fram emot att bli en del av en av de största klubbarna inom fotbollen. Arsenal är känt och älskat världen över för sättet man spelar, synen på att ta fram unga spelare och man har en fantastisk arena. Sättet klubben styrs på är väldigt bra och jag ser fram emot att få ansvaret att bli en viktig del av Arsenals historia. Jag har träffat klubbledningen och de har höga ambitioner för klubben och gör allt för framgång. Jag ser fram emot vad vi kan göra tillsammans och ser fram emot att ge alla som älskar Arsenal minnen och matcher de aldrig glömmer, avslutar han.

Emery skriver på ett fyraårskontrakt med Arsenal och kommer sitta på en lön på 154.000 pund i veckan.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365