bet365

Officiellt: Takuma Asano klar för Arsenal

Arsenal värvar japansk anfallare

Arsenal har gjort klart med sin första anfallsvärvning för säsongen. Den unge japanske anfallaren Takuma Asano ansluter från Sanfrecce Hiroshima. 

Arsenals fans har under de senaste åren suktat efter en ny stjärnanfallare till laget. Länge såg det ut som att Jamie Vardy var klar för klubben, men den engelske landslagsmannen valde i stället att stanna i Leicester City. Idag har klubben äntligen gjort klart med en ny striker. Frågan är om det blev vad klubbens supportrar hade tänkt sig. Takuma Asano heter den 21-årige anfallaren som av Arsenals tränare Arsene Wenger spås en lysande framtid.

– Takuma är en ung och talangfull anfallare och verkligen något för framtiden. Han har fått en imponerande start på karriären i Japan och vi ser fram emot att utveckla honom de kommande åren, säger Arsene Wenger till Londonklubbens hemsida.

Gjorde landslagsdebut förra hösten

Den blott 21-årige anfallaren gjorde landslagsdebut för Japan förra hösten och har redan gjort fem landskamper för sitt land. Asano väntas dessutom vara en av 23 japanska spelare som får åka till Brasilien och spela OS senare i sommar. Japanen hann med att göra 11 mål på 56 ligaframträdanden i den japanska ligan innan han nu alltså lämnar för Arsenal och Premier League.

Det återstår att se om det blir någon mer anfallsvärvning för Arsenal. Men Alexandre Lacazette kopplas fortfarande ihop med klubben.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply