Officiellt: Stoke köper loss försvararen

Philipp Wollscheid fortsätter på Britannia Stadium

Under Januarifönstret lånade Premier League-klubben Stoke City in den tyske försvararen Philipp Wollscheid ifrån Leverkusen. Nu meddelar Stoke att man gjort lånet till ett permanent köp. Wollscheid har skrivit på ett treårskontrakt med Stoke. 

Philipp Wollscheid har imponerat under sin låneperiod i klubben efter att han hämtades in på lån från Bayer Leverkusen under Januarifönstret. Så pass mycket att Stoke nu väljer att köpa loss försvararen. Den tyske mittbacken har skrivit på ett treårskontrakt med Premier League-klubben som kommer sluta på en nionde plats i årets Premier League-tabell. Däremot finns inga uppgifter om någon övergångssumma.

– Vi är nöjda att kunna säkra upp Philipps tjänster på en permanent basis. Han anslöt under mitten av säsongen och det tog inte lång tid för honom att imponera på oss, säger klubbens vd Tony Scholes och fortsätter.

– Bara dagar efter att ha kommit till England fick han debutera mot ArsenalEmirates Stadium och han fortsatte sedan och blev en viktig del i Marks trupp. Uppenbarligen trivs han i England, han känner sig väldigt hemmastadd och hade ingen tvekan i att viga sin framtid åt Stoke City, avslutar Tony Scholes enligt Daily Mail.

Två landskamper

26-årige Wollscheid har stått för flera fina insatser under våren och snabbt tagit en startplats i försvaret hos “The Potters“. Totalt har det blivit 14 matcher i Stoke-tröjan varav 12 i Premier League under säsongen. Den tyske försvararen har dessutom registrerats för två landskamper för sitt Tyskland. Han kom till Leverkusen under 2012 men hade sedan vissa bekymmer mer att ta en plats hos tyskarna. Nu fortsätter alltså karriären i engelska Stoke.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply