Officiellt: Bournemouth värvar Benik Afobe

Bournemouth värvar Benik Afobe

Benik Afobe har skrivit på för Bournemouth

Bournemouth har gjort klart med anfallaren Benik Afobe från Wolverhampton. Övergången är inte helt fullbordad ännu, men manager Eddie Howe bekräftar att en överenskommelse nåtts.

Benik Afobe, 22, lämnar Wolverhampton Wanderers för spel i AFC Bournemouth. Engelsmannen tar därmed steget upp från Championship till Premier League, där Bournemouth gör sin första säsong någonsin. För närvarande ligger nykomlingarna på en sextonde plats i tabellen.

Eddie Howe bekräftar – överenskommelse nådd

Eddie Howe, manager för Bournemouth, var den som avslöjade att klubben kommit överens med både Wolverhampton och Afobe om en övergång. Det gjorde han på en presskonferens efter 2-1-segern på bortaplan mot Birmingham i tredje omgången av FA-cupen, där han också berättade att Afobe förhoppningsvis blir spelklar till ligamatchen mot West Ham på tisdag kväll.

– Vi har nått en överenskommelse gällande Benik Afobe, bekräftade Howe enligt Bournemouths officiella hemsida. Det finns fortfarande hinder för oss att överkomma, men vi är hoppfulla om att det blir klart i tid till tisdag kväll.

Fostrad i Arsenal

Benik Afobe gick till storklubben Arsenal redan vid åtta års ålder (år 2001) och fick sitt första proffskontrakt med klubben i februari 2010. Därefter blev han utlånad till en rad olika klubbar längre ner i det engelska seriesystemet innan han slutligen såldes till Wolverhampton i januari 2015. I Wolves-tröjan har anfallaren gjort nio mål på 23 starter i Championship.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply