Officiellt: Arsenal värvar Lucas Pérez

Officiellt: Arsenal värvar Lucas Pérez

27åringen ansluter till Londonklubben

Efter veckor av ryktesgångar är det klart, Arsenal har färdigställt värvningen av anfallaren Lucas Pérez från Deportivo La Coruna.

Arsenal har äntligen knutit ihop säcken på en transfer som många har väntat på länge. Klubben har, tillsammans med tränare Arsene Wenger, länge fått en hel del kritik för att de inte har värvat särdeles mycket i transferfönstret, de har heller inte värvat till rätt positioner, då supportrarna känt att det alltid saknats på någon position. Nu är i alla fall en av dessa positioner fyllda. Klubben har idag gjort det officiellt på sin officiella hemsida att de har gjort klart med mittfältaren Lucas Pérez.

Lucas Pérez är en anfallare från spanska La Liga-laget Deportivo La Coruna. 27åringen åtnjöt en stark säsong i La Liga 2015/2016, där han gjorde 19 mål i alla tävlingar, inklusive 17 i ligan, för sin barndomsklubb Deportivo. Detta inkluderar en fas där han lyckades göra sju mål på sju raka matcher, vilket gör att han matchar klubbrekordet av den före detta brasilianske anfallaren Bebeto.

Sin karriär inledde Pérez i Spanien med Atletico Madrid C, sedan bytte han stadslag till Rayo Vallecano. Därefter blev det Karpaty Lviv i Ukraina och PAOK i Grekland, innan han tillslut återvände hem tillsammans med Deportivo 2014.

– Han är inte bara en målgörare, han är en kille som kommer bra överrens med partners, som kan leverera den sista bollen och göra en bra löpning. Han har ett öga för mål och var framstående under säsongen förra året, sade tränare Arsene Wenger om värvningen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply