Officiellt: Arsenal skriver kontrakt med Joao Virginia

Officiellt: Arsenal skriver kontrakt med Joao Virginia

Målvakten är enbart 17 år gammal

Arsenal har skrivit proffskontrakt med den 17årige portugisiske målvakten Joao Virginia, som förutspås ha en otroligt ljus framtid framför sig och Arsenal har säkrat talangens framtid i klubben.

Arsenal har på sin officiella hemsida presenterat målvakten Joao Virginia och att Londonklubben har skrivit ett första proffskontrakt med den 17årige supertalangen. Den högt uppskattade tonåringen var en del av Portugals trupp för OS som pågick i Brasilien under sommaren och han har representerat sitt land redan på en ungdomsnivå.

Han hjälpte Arsenal till en vinst i U-17 ABN AMRO framtidscupen förra säsongen, då han lyckades med att rädda hela tre stycken straffar i finalen mot Anderlecht. Vid 17 års ålder är Joao en del av Arsenals U-18 lag men han har även fått vara med och spela tillsammans med U19 laget i UEFA ungdomsligan.

Målvakten är trots sin ringa ålder redan 1.89 cm lång och sitter på ett kontrakt som sträcker sig till 2019. I juli förra året gjorde Virginia bytet från den portugisiska klubben Benfica och deras U-17 lag till Londonklubben Arsenal och har sedan dess representerat engelsmännen.

Arsenals nuvarande målvakt Petr Cech är redan 34 år gammal och trots att den tjeckiske målvakten fortfarande är frisk som en nötkärna så börjar åldern så smått ta ut sin rätt och för en ung och lovande målvakt som Virginia finns det mycket att lära sig av Cech, som skulle kunna komma att bli en utmärkt mentor för den portugisiske talangen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply