N’Golo Kante: ”Arsenals intresse var inte stort”

N'Golo Kante: "Arsenals intresse var inte stort"

Londonklubben skall inte ha varit intresserade nog

Chelseas N’Golo Kanté berättar att rivaliserande Arsenal skall ha visat intresse för mittfältaren i sommarens transferfönster, men menade på att intresset inte var starkt nog och att det därmed gjorde hans val att flytta till Chelsea istället mycket enklare.

Efter att förra säsongen ha vunnit Premier League tillsammans med Leicester City var den franske mittfältskuggen N’Golo Kanté intresserad av att flytta, med många av Europas toppklubbar som jagade honom. Den lille men extremt talangfulle defensive mittfältaren var väldigt attraktiv på transfermarknaden och hade en hel del att välja på, och Kanté uppger att bland annat Arsenal skall ha visat intresse, tillsammans med Chelsea. Dock blev det en flytt till västra London istället för norra, då Chelsea visade mycket mer intresse än vad Arsenal gjorde, vilket var det som avgjorde för Kantés del och fick honom att söka sig till Chelseas lönelista istället.

– Med Arsenal fanns det intresse men inte så mycket som andra klubbar, berättade Kanté för Sky Sports.

– Det är därför jag inte gick till Arsenal utan till Chelsea istället.

Chelsea betalde rapporterade 32 miljoner pund för mittfältaren, som har spelat 29 av 30 matcher hittills av säsongen under Antonio Conte. Chelsea kan även roffa åt sig Arsenals stjärnanfallare i form av Alexis Sanchez, som kan lämna klubben gratis.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply