Mikel Arteta kan lämna Arsenal

Mikel Arteta kan lämna Arsenal

Hans kontrakt har ej förnyats

Mikel Arteta kan komma att lämna Arsenal då hans kontrakt ej har blivit förnyat och med enbart 15 matcher på de senaste två säsongerna i ryggen så överväger den 34årige mittfältaren att hänga upp skorna och bli del av tränarstaben för en ny klubb.

Arsenals kapten och mittfältare Mikel Arteta kan lämna Arsenal när hans kontrakt går ut till sommaren skriver Daily Star. Spanjoren har enbart spelat 15 Premier League matcher för Arsene Wengers lag över de senaste två säsongerna då bland annat mycket skador har präglat Artetas säsong. Artetas kontrakt går ut till sommaren men Wenger har inte öppnat några diskussioner över ett nytt kontrakt med mittfältaren.

34åringen har blivit ihopkopplad med en flytt till Tottenham Hotspur och Manchester City för att bli del av deras tränarstab. The Mirror har tidigare rapporterat om att Tottenhams tränare Mauricio Pochettino inte utesluter en flytt för Arteta till White Hart Lane, då de båda parterna ”älskar varandra” sedan de spelade tillsammans i Paris Saint-Germain. Arsenalklippan har själv uttalat sig om sin framtid och avslöjar att han gärna vill börja jobba som tränare.

– Jag ser fram emot att få jobba som tränare i slutet av min karriär, och därför så kollar jag på alla och försöker analysera vad som funkar och vad som inte funkar, sade Arteta.

– Jag kollar på alla tränare och huvudtränare för att se vad för problem de kan skapa och hur de gör det. Om du frågar mig om min filosofi som tränare – och jag har haft tur nog att få jobba under några av de bästa tränarna – jag vill spela mer på motståndarnas halva av plan, och vara väldigt aggressiv. Jag vill ha en snabb omställning från defensiv till attack och utnyttja vidden på planen, avslutar han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply