Mesut Özil osäker på framtiden i Arsenal

”Arsenal måste förstärka truppen”

Arsenals playmaker Mesut Özil är kluven gällande sin framtid i klubben och ställer nu ett krav på sin arbetsgivare huruvida han ska stanna eller inte.

Arsenals troféskåp har inte fyllts på särskilt ofta under de senaste åren. En anledning till det har varit spelarnas skadebenägenhet och bredden i truppen som varit begränsad. Fansen har riktat stor kritik mot Arsene Wenger för hans låga aktivitet under transferfönsterna men trots det har det knappast blivit några fler prestigefyllda värvningar. Nu verkar även spelarna ha tröttnat. Lagets mittfältsstjärna Mesut Özil, som sitter på ett kontrakt fram till 2018, har hittills inte velat krita på ett nytt avtal med Gunners förrän han ser en förändring från ledningens sida. Den tyske landslagsmannen menar att deras agerande på transfermarknaden är viktigt för hans beslut.

– Jag tror klubben vet att man måste förstärka. Men vad som är viktigast är managerns åsikt. Han och klubben kommer ta beslutet. När man tittar på vår trupp är den inte lika bred som Bayern Münchens eller Real Madrids. I Champions League är det inte tillräckligt, speciellt mot stora lag eftersom de har större bredd, säger Özil till Daily Mail och fortsätter:

– Jag vill vinna Champions League och titeln. Jag anser att den här klubben har potentialen att vinna dessa troféer. Som spelare är man aldrig nöjd. Som spelare vill man alltid ha mer, man vill vinna ligan och Champions League. Den här klubben är stor och har potential att uppnå mycket och jag hoppas det fungerar bättre i framtiden. Jag har ett år kvar på mitt kontrakt så vi får se hur det blir. Jag hoppas vinna ligan och Champions League här.

Fransmannens framtid oviss

Wengers vara eller icke vara har varit ett omtalat ämne i fotbollsengland under flera säsonger. Efter uttåget i Champions League mot Bayern München var det många supportrar som fick nog och vädjade till klubbledningen om fransmannens avgång, vilket han själv öppnade för. Det är fortfarande inte klargjort om det blir en fortsättning för honom eller inte.

LÄS MER OM ARSENAL:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply