Maxi Allegri ersätter Arsene Wenger i Arsenal?

Juve-tränaren som ska ge titlar till Arsenal

En 20-årig era kan vara över för Arsenal och Arsene Wenger. Enligt engelsk press kommer fransmannen att lämna London-klubben i sommar, och troligtvis tar Juventus tränare Massimilano, Maxi, Allegri över rodret.

Arsene Wenger har blivit en symbol för Arsenal. Han inledde sin karriär som tränare i Frankrike och lämnade, som en ung tränare, Monaco efter sju i klubben. Han testade på livet som tränare i japanska D-League men efter bara en säsong i Asien fick han en chans han inte kunde säga nej till.

Storklubben Arsenal var ute efter en ny coach, och Wenger var förstanamnet. Fransmannen skrev på för London-laget 1996 och har inte lämnat sedan dess. Nu är slutet dock nära, enligt engelsk media.

21 år – men kan lämna i sommar

Det sägs att den enda anledningen till att Özil och Sanchez inte förlängt än är på grund av att Wenger kan komma att lämna klubben, och nu finns det en ännu större risk att Arsenal förlorar sina två superstjärnor. För enligt The Sun ska Maxi Allegri nu vara i kontakt med Arsenal för att förhandla om ett eventuellt kontrakt. Troligtvis tar italienaren över redan till sommaren.

Maxi Allegri har en fin tränarkarriär bakom sig. Han hade bland annat uppdraget att träna AC Milan när Zlatan Ibrahimovic var där och de två senaste åren har han befunnit sig i Juventus, där han plockat hem två ligatitlar och tagit sig till en Champions League-final.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply