Manchester City-anfallare till engelsk toppklubb?

Enligt brittisk media kan Arsenal värva anfallaren från konkurrenten, men man får konkurrens från andra klubbar. Han uppges vara klar för en italiensk storklubb, men nu kan alltså Arsenal knyta till sig bosniern mitt framför näsan på italienarna.

Ända sedan Robin van Persie lämnade Arsenal för Manchester United har London-klubbens fans velat ha en världsklassanfallare för att ersätta holländaren, men under åren har Arsène Wenger hållit sig till Olivier Giroud. Ex-skyttekungen från Montpellier har fått utstå mycket kritik, trots en helt klart godkänd målproduktion i Premier League. En utav kritikerna är till exempel Arsenal-legendaren Thierry Henry, som också är klubbens bäste målskytt någonsin.

Nu uppger vissa medier att till och med Wenger börjar ge upp hoppet om att Giroud ska kunna bli en världsklassanfallare, utan man ser sig nu omkring efter alternativ. Det har ryktats om den franska duon Karim Benzema från Real Madrid och Lyons stjärnskott Alexandre Lacazette.

Enligt Daily Star har ett nytt namn skrivits in på önskelistan, och det ska vara Manchester Citys bosniske landslagsman Edin Dzeko. Den store anfallarens speltid i City är mycket knapp, utan han har både Sergio Agüero och Wilfried Bony framför sig i hackordningen.

Konkurrens från andra klubbar

Det finns flera lag som uppges vara intresserade av Dzekos tjänster. Sevilla uppgavs vara intresserade, men man valde att värva Ciro Immobile, vilket gör det oklart ifall man fortfarande är med i jakten på anfallaren.

Roma är det lag som det har spekulerats mest kring på sistone, då Seydou Doumbia ser ut att säljas tillbaka till CSKA Moskva, då han inte ska trivas i den italienska huvudstadsklubben. Det ryktas om att Dzeko redan ska vara överens med Roma om ett fyraårskontrakt, men det återstår att se ifall Arsenal kan knyta åt sig anfallaren trots det.

Dzeko har gjort 50 mål på 130 ligamatcher för Manchester City.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365