Gedion Zelalem kan lämna Arsenal för tysk klubb

Gedion Zelalem kan lämna Arsenal för tysk klubb

Borussia Dortmund har kontaktat Arsenal angående den talangfulle mittfältaren

Gedion Zelalem spåddes som 16-åring en lysande framtid i Arsenal. Men han har haft svårt att slå sig in i A-truppen och kan nu vara på väg att lämna klubben för den tyska giganten Borussia Dortmund.

När Arsené Wenger första gången såg den unge mittfältaren var han blott 14 år. Arsenalmanagern ska ha blivit så imponerad att han sagt till den unge talangens far att han en dag skulle spela för Arsenal, och så blev det. Den unge tysk-amerikanske mittfältaren debuterade för Arsenal vid blott 16 års ålder och spåddes av många bli klubbens nästa stora stjärna. I sin debut mot Coventry i FA-Cupen imponerade Zelalem med sin blick för spelet, samt den mognad mittfältaren visade upp sin ringa ålder till trots, och det var inte svårt att se likheten med Cesc Fabregas som slog igenom vid samma ålder.

Men succén uteblev och efter en säsong på lån i skottska Glasgow Rangers återvände Zelalem till norra London i Juni 2016. Sedan dess har det varit tyst kring amerikanen som inte fått chansen i någon utav cuperna med A-laget. Det har spekulerats i att Wenger hoppats den tanige mittfältaren skulle bygga på sig och bli tuffare under sin utlåning, men att han skall ha blivit besviken då spelaren återvände. Under hösten har Zelalem spelat 8 matcher för Arsenals U23-lag.

Sedan någon vecka tillbaka har det ryktats om Borussia Dortmunds intresse för amerikanen, som är född i Tyskland och vars familj emigrerade till USA när han var 9 år gammal. Men nu kommer brittiska The Guardian med uppgifter om att den tyska klubben alltså kontaktat Arsenal angående Zelalem. Förhandlingarna uppges inte vara särskilt lång gångna, och skulle man inte få igenom affären nu i Januari så ska den tyska klubben vara beredda att vänta till sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply