Därför lämnade Wayne Rooney Manchester United

Därför lämnade Wayne Rooney Manchester United

Daley Blind talar ut – därför lämnade Rooney Manchester United

Wayne Rooney lämnade efter 12 år i Manchester sitt United för att återvända till Everton. Storstjärnan gjorde det efter en längre tid av konverter i just Manchester United, och nu förklarar hans lagkamrat och tillika United-försvararen varför 31-åringen valde att tacka för sig i klubben.

Det var under säsongen 2003-2004 som det då 17-årige underbarnet, Wayne Rooney, presenterade sig i Premier League. Den inte ens myndige anfallaren svarade för en rad fina prestationer i den engelska högstaligan, bland annat ett drömmål mot Arsenal, och det ledde till större intresse.

Bland annat köpte Manchester United loss stortalangen och resten av historian lär ni kunna vid det här laget.

”Ville spela mer”

LÄS ÄVEN: Det tjänar superstjärnorna i Manchester United

Som ni troligtvis vet gjort Rooney succé i Manchester United, något som i slutändan innebär att han blev en av de största någonsin i Manchester-klubben. Bland annat nådde spelare det genom att göra flest mål någonsin för United, något som gör honom till en evig legend.

Nu har dock den 31-årige engelsmannen gått i motsatt riktning och Wayne Rooney återvände till Everton efter tolv år på i Manchester. Enligt Daley Blind fanns det en klar anledning.

– Han ville spela mer. Wayne (Rooney) var ute efter mer speltid, och framför allt mer än vad han fick under den förra säsongen. Eftersom klubben (Manchester United) inte kunde erbjuda det så var det Everton som blev valet istället, säger holländaren enligt Sky Sports.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply