David Ospina lämnar Arsenal

David Ospina lämnar Arsenal

För flytt till italienska Napoli

Det ryktades under en ganska lång period att Arsenal-keepern David Ospina skulle vara på väg bort. Inte minst då colombianen fick en extra konkurrent när Leno värvades in.

Det var ju Napoli som låg närmst en värvning av den 29-årige colombianen, något som Napolis president De Laurentiis bekräftade redan för några dagar sedan.

– Vi förhandlar med David Ospina och allt går i rätt riktning, sa De Laurentiis då.

Skulle en affär bli av kommer Arsenal att få in drygt 4 miljoner euro för försäljning av Ospina som kom till Emirates Stadium sommaren 2014 från OGC Nice.

Lånar in målvakten – under hela säsongen

LÄS MER: NBA TV rättigheter

Nu blev det förvisso inget köp från klubben, men däremot en bekräftad övergång under säsongen via lån. För Ospina, som skulle bli tänkt som tredjevalet efter så väl Leno som Petr Cech, var inte sugen på det.

Nu går han istället till Napoli. En klubb som i fjol kämpade in i det sista om Scudetton mot Juventus. ”Den Gamla Damen” må ha gått segrande ut, men Neapel-klubben vill förstås fortsätta på det positiva spåret även den här säsongen, som dessutom drar igång idag när Juventus möter Chievo. Något som blir Ronaldos debut i Turin-laget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply