Chelsea-utlåningen kan stoppa bytesaffär

Chelseas förhoppningar om att värva Stoke City-målvakten Asmir Begovic kan ha stött på lite problem

Victor Moses uppges inte vara helt säker på huruvida han vill spendera ännu en säsong på Britannia Stadium.

Enligt den pålitlige engelska nyhetstabloiden The Guardian kan Victor Moses komma att stoppa en bytesaffär mellan Premier League-mästarna Chelsea och Stoke.

”Låsta på Moses”

Enligt The Guardian är Stoke City låsta på Victor Moses och insisterar på att den nigerianske landslagsmannen ska ingå i någon som helst affär som rör klubbens målvakt Asmir Begovic.

Chelsea är ute efter att ersätta Petr Cech som alltjämt närmar sig en flytt till stadsrivalerna Arsenal. Enligt flera brittiska medier är bosniern Asmir Begovic högst på José Mourinhos lista gällande ersättare till den store tjecken.

Victor Moses, som inte riktigt hittat rätt i Chelsea sedan £9 miljoner-flytten från Wigan sommaren 2012, sägs vilja byta upp sig från Stoke inför den kommande säsongen och kan sätta käppar i hjulen för Chelsea. Men det är käppar som Chelsea enkelt kan bryta itu. Enligt The Guardian är Chelsea desperata efter Begovic och är beredda att betala dem £10 miljonerna som Stoke kräver – trots att spelaren endast har ett år kvar på sitt kontrakt – med eller utan Moses.

Istället är det den förre Manchester City– och nuvarande Stoke City-tränaren, Mark Hughes, som får huvudbry. Enligt uppgifter har uppgiften att lösa Victor Moses på en permanent basis varit en prioritering för Hughes. Men nu verkar mittfältaren – som även kan operera som anfallare – själv börja tveka på huruvida han vill dedikera sin framtid till The Potters.

Begovic även tveksam

Men det är inte bara Victor Moses som tvekar. Även Asmir Begovic ställer sig frågandes till en flytt till Stamford Bridge. Den bosniske landslags-målvakten sägs vilja ha en försäkran att han inte enbart kommer att agera inhoppare för Thibaut Courtois. En försäkran som inte ens självaste Petr Cech fick.

Enligt The Guardian har Chelsea även funderat på nyligen nedflyttade Queens Park Rangers Robert Green samt Getafes spanske målvakt Vicente Guaita om Begovic-affären inte kommer i hamn.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply